Tampa Brașov

baseball la brașov

Grizzlies Brasov, primul club de baseball din orașul de sub Tâmpa

Sursa: ProSport
Redactor: Adi Marica
Autor: Daniel Nazare

Dominicanul Carlos Tatis (45 de ani) a ajuns în România în 2009 unde și-a găsit jumătatea, iar din 2011 s-a stabilit la Brașov.

Intenționează să lanseze baseball-ul la Brașov și a înființat Grizzlies Brașov Baseball, primul club de baseball din orașul de sub Tâmpa

Basseball-ul, unul dintre cele mai iubite sporturi din Statele Unite ale Americii, a ajuns și la Brașov. Via Republica Dominicană.

Promotorul acestui sport la Brașov este Carlos Tatis, un fost sportiv amator din Republica Dominicană și care este stabilit de 12 ani la Brașov. Carlos, supranumit „Higuita“ după freza legendarului goalkeeper columbian „El Loco” Rene Higuita, a înființat, recent, un club, Grizzlies Brașov Baseball.

A demarat deja proiectul de la Brașov cu opt copii.

„Sunt convins că baseball-ul va prinde la Brașov“

imagen brasov
Brasov, Transylvania. Romania.

„Higuita“ de Brașov, un optimist incurabil, spune că bassebalul va fi îndrăgit și de români.

„Eu sunt pasionat de baseball de mic și am jucat de la 6 ani până la 20. În Republica Dominicană baseball-ul este cel mai popular sport. Sunt convins că atunci când basseball-ul va fi mai cunoscut va prinde și la Brașov.

Am auzit că după 1990 a fost un proiect de baseball la Săcele. Mi-am propus să lansez acest sport la Brașov și sunt convins că baseball-ul va prinde și aici. La finalul acestei luni vor ieși actele clubului la Judecătorie. 

Am luat legătura cu cei de la Federația Română de Baseball, au fost chiar receptivi și mi-au acordat tot sprijinul.

Am început cu opt copii. Acum facem o singură ședință de pregătire, sâmbătă dimineața de la 10.00 la 12.00. 

Micuții sunt curioși, e ceva nou și li se pare un sport interesant. Avem pagină de Facebook și de Instagram, putem fi găsiți foarte ușor. În viitor putem avea la Brașov și o echipă de seniori. 

Vrem să ne dezvoltăm, poate și cu sprijinul Primăriei. Este un teren bun în Parcul Tractorul, poate vom fi lăsați și noi să ne pregătim și acolo “, spune Carlos Tatis.

Urmăriți articol original aici: ProSport
ro_RORO