baseball team

jucătorii de baseball

În baseball, pe terenul de joc, fiecare echipă are un total de 9 jucători într-un anumit moment, deoarece un partid de baseball este făcut în noua reprize. Acești jucători sunt distribuiți în diferite poziții cu roluri specifice.

Aruncător (Pitcher) (Poz. 1): Este jucătorul care aruncă mingea către jucătorul de la bătaie (Lovitor) din echipa adversă. Lansatorul încearcă să obțină eliminări (strikeout-uri) sau să forțeze jucătorii să lovească mingea într-un mod care să favorizeze echipa sa.

pitcher

Prinzător de mingi (Catcher)(Poz. 2): Acest jucător se așează imediat în spatele jucătorului de la bătaie (Lovitor) și are rolul de a prinde mingea aruncată de lansator și de a o returna acestuia. De asemenea, are responsabilitatea de a opri alergătorii adversari să avanseze prin a lansa mingea către baze și de a coordona strategia defensivei.

catcher, baseball, youth-632974.jpg
jucătorii din Infield

Închizător de primă baza (First Baseman)(Poz. 3): Închizătorul de primă baza stă în apropierea primei baze. El trebuie să recepționeze aruncările de la lansator și să facă eliminări la prima bază. De asemenea, este responsabil să acopere prima bază pentru a opri alergătorii adversari să ajungă în siguranță.

baseball, high school, sport-1445101.jpg

A doua bază (Second Baseman)(Poz. 4): A doua bază este responsabil pentru a doua bază și pentru a asigura acoperirea acesteia în cazul aruncărilor defensive. El trebuie, de asemenea, să participe la eliminări și să ajute la blocarea avansului alergătorilor.

baseball, slide, second base-1457921.jpg

Închizător de baza a treia (Third Baseman)(Poz. 5): Închizătorul de baza a treia stă în apropierea celei de-a treia baze. Are rolul de a prinde mingea și de a efectua eliminări la a treia bază. De asemenea, este responsabil pentru acoperirea acestei baze pentru a opri alergătorii.

baseball, third base, play at third-1449351.jpg

Gardian de fund (Shortstop)(Poz. 6): Gardianul de fund ocupă o poziție centrală între a doua bază și a treia bază. El are responsabilități de apărare extinse și adesea trebuie să fie rapid și agil pentru a prinde mingi și a face eliminări.

jucătorii din outfield

Outfielders (Jucători din terenul exterior): Echipa are trei jucători din terenul exterior: un jucător din stânga (Left Fielder)(Poz. 7), unul din centru (Center Fielder)(Poz. 8) și unul din dreapta (Right Fielder)(Poz. 9). Acești jucători sunt responsabili cu prinderea mingilor lovite în aer și cu împiedicarea acestora să ajungă în afara terenului. Ei trebuie, de asemenea, să arunce mingea înapoi în teren pentru a opri alergătorii să avanseze.

ro_RORO